Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА победи Левски в първия полуфинал от волейболното първенство при жени

Снимка: VCLevskiSofia

ЦСКА поведе в полуфиналната серия във волейболната лига с 1:0 победи срещу Левски. Воденият от Юлия Минчева тим надигра състава на Петър Шопов с 3:0 гейма, в отделните части  25:23, 25:23, 25:20 точки в първия двубой помежду им, изигран в зала "Васил Симов".

Втората среща е на 2 април (вторник), от 18:00 ч. в зала "Левски София". Играе се до две победи от три мача. Евентуален трети двубой ще се проведе на 4 април (четвъртък), отново в залата на ЦСКА.

Двубоят започна с преднина на момичетата на Юлия Иванова. Домакините постепенно увеличиха разликата, в последните минути на гейма (20:13) тя бе стопена (20:20). В крайна сметка представителките на "армейците" успяха да надделеят.

Във втората част "червените" поведоха с 5:1 и 6:2, след което играта продължи равностойно. Постепенно ролите се разменяха, но в ключовите моменти домакините наложиха волята си. Така те поведоха с 2:0 гейма.

Третият гейм започна с преднина за "сините" (3:1), но състезателките на ЦСКА бързо обърнаха резултата в своя полза. Те бяха пълен доминант до 14:9, след което отново бяха настигнати от противника (12:14). "Червените" отново оформиха преднина, но, както в първата част, интригата се завърна в последните минути. До равенство не се стигна, и домакините не срещнаха повече проблеми, записвайки чиста победа.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна