Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Берое с успех срещу ЦСКА 1948 в Първа футболна лига

Футболистите на Берое (в зелено-бели екипи) победиха у дома.
Снимка: БТА

Джани Политино вкара гол секунди след появата си в игра в 88-ата минута и Берое надви ЦСКА 1948 с 1:0 като гост в последен мач от 26-ия кръг на българската футболна efbet Лига. Така тимът от Стара Загора се утвърди на десетото място с 32 точки, а столичани имат пет повече на шестата шпозиция.

ЦСКА 1948 отправи първия точен удар в 11-ата минута. Многоходова комбинация на "червените" завърши в краката на Неделко Пишчевич, който опита удар по земя, но той бе уловен от Артур Мота. По-чистото положение обаче бе за гостите от Стара Загора, след като осем минути по-късно Франциско Сагардия стреля от воле около точката за дузпа, но бе неточен.

Артур Мота спаси вратата на Берое отново след половин час игра, когато Талис получи пространство пред наказателното поле. Той стреля точно, но стражът на заралии отрази удара в долния десен ъгъл на вратата си. 

В началото на второто полувреме по-добрите положения бяха за Берое, но Франко Минго и Дамян Йорданов бяха неточни. Заралии обаче все пак успяха да вкарат топката във вратата на ЦСКА 1948 в 88-та минута. Себастиан Вия изведе Джани Политино зад гърба на защитата и той се разписа на добавка, след като Петър Маринов отрази първия му удар. Политино се появи в игра само броени секунди преди победното попадение.

Това бе девета победа от началото на сезона за Берое, който е спечелил само един мач по-малко от ЦСКА 1948.


По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени