Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бранимира Маркова: В Париж ще отидат двете ни най-добри гимнастички

Снимка: БГНЕС

"Имаме две спечелени квоти, в отбора наистина има две много силни гимнастички. На олимпиадата ще отидат най-добрите две гимнастички, все още предстоят много състезания, ще следим тяхното представяне до европейското първенство". Това заяви Бранимира Маркова, треньор на националния отбор по художествена гимнастика - индивидуално.

"Квотите за Париж не са поименни, като за момента фаворитки да заминат за френската столица изглеждат Боряна Калейн и Стилияна Николова, но по-младите Елвира Краснобаева и Ева Брезалиева се представят много силно в последните месеци. "В индивидуалното се сформира отбор от много силни състезателки. Състезателният период започна, вече имам две участия - в Марбея (Гран при) и Атина (Световна купа). Създаде се една много добра вътрешна конкуренция, която ги кара да тренират, да работят много мотивирано и да се развиват изключително добре. В Марбея Стилияна Николова спечели многобоя, в Атина Елвира Краснобаева и Ева Брезалиева заеха първите две места. В Световната купа ще вземат участие Стилияна Николова и Боряна Калейн", коментира Маркова на пресконференция преди Световната купа в София на 12-14 април.

"Ние отново сме изключително развълнувани, че имаме възможността да съберем в София световния елит на художествената гимнастика, тъй като това е олимпийска година и всички наши конкуренти участват на почти всяко възможно състезание. Ще бъде много силна надпревара, от най-добрите гимнастички в индивидуалното няма да видим единствено актуалната световна шампионка Дария Варфоломеев, а от ансамблите няма да дойдат единствено Китай. Всички останали идват с най-добрите си гимнастички, така че очаквайте много интересно състезание", разкри вицепрезидентът на Българската федерация по художествена гимнастика Невяна Владинова.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна