Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марин Петков чака с нетърпения дербитата с ЦСКА София и Лудогорец

Марин Петков с наградата си.
Снимка: БГНЕС

Отборът на Левски ще покаже на терена къде е мястото му в крайното класиране на българското първенство по футбол, а не на думи, заяви нападателят на "сините" Марин Петков на пресконференция днес. Той бе избран от спортните журналисти за най-добър футболист в родния шампионат за месец февруари.

Левски не бе в най-доброто си състояние в края на есенния дял, но "сините" спечелиха пет пъти през пролетта и направиха едно равенство. В петък 26-кратните шампиони надвиха с 2:0 Славия, като Марин Петков вкара втория гол в добавеното време. Той успокои "сините" фенове, тъй като през второто полувреме гостите доминираха на "Герена".

"Всеки един човек, а и най-вече спортист, има спадове и възходи. Това е нормално нещо в живота и важно е как ще го преодолееш", заяви Петков.

"В последния мач отпаднахме физически през второто полувреме. По-важното обаче е, че не допуснахме гол и взехме трите точки. Сега ни предстоят най-приятните за мен дербита в България с ЦСКА София и Лудогорец. Надявам се да излезем благополучно от тях. Надявам се да издържим физически. И ние, и треньорите, правим всичко по силите ни", продължи футболистът.

"Надявам се да развалим тази серия (срещу Лудогорец - б.а.). Негативна е, но сериите са за това - за да се развалят", продължи нападателят на младежкия национален отбор.

"Не мисля, че трябва да говоря за амбициите ни. Стремим се да играем все по-добре, да си изграждаме стила и да печелим максимален брой точки. Не мисля, че трябва да се изхвърляме с изказвания. По-добре е да покажем на терена дали сме готови за по-предните места в класирането", каза в заключение Петков.



По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна