Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лийдс, без Илия Груев, с нов успех в Чемпиъншип

Съмървил от Лийдс е свалил фланелката си, след като е вкарал за 2:1 в края.
Снимка: Leeds United

Българският национал Илия Груев пропусна втори пореден мач заради контузия в глезена, получена по време на международните мачове, но Лийдс Юнайтед спечели с 3:1 срещу Хъл Сити в негово отсъствие. Така тимът от "Елънд Роуд" запази второто си място във втората английска футболна дивизия.

Груев не игра и при равенството 2:2 срещу Уотфорд на 29 март, а минути преди началото на срещата с Хъл Сити MSN съобщи, че неговото здраве най-вероятно няма да бъде рискувано и в 40-ия кръг. 

Мениджърът Даниел Фарке остави Груев извън състава, но това не попречи на домакините да спечелят срещу Хъл Сити. Самюъл Байръм изведе Лийдс напред в резултата и играещият под наем от Ливърпул Фабио Карвальо изравни в 34-та, но домакините стигнаха до два късни гола за успеха.

Лийдс получи дузпа и Крисенсио Съмървил се разписа за 2:1 в 88-та минута, а бившият нападател на Манчестър Юнайтед Дан Джеймс оформи крайния резултат в добавеното време на празна мрежа.

Лийдс е втори в класирането на Чемпиъншип и заема последното място, даващо право на директна промоция във Висшата лига на Англия. Ипсуич е с точка повече след победата си с 3:2 срещу Саутхемптън, а Лестър Сити е с една пасив след успех с 3:1 срещу Норич. Един от тези три отбора ще играе плейофи за промоция, като останалите в топ 6 към момента са Саутхемптън, Уест Бромич и Норич. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени