Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аякс отстрани изпълнителния си директор дни след назначението му

Снимка: AFC Ajax

Нидерландският Аякс отстрани новия си изпълнителен директор Алекс Крус заради подозрение, че е използвал вътрешна информация и е участвал в търговия с акции на "бяло-червените", съобщават от клуба от Амстердам днес в официално комюнике.

От борда заявиха, че Крус е купил повече от 17 хиляди акции на четирикратния клубен шампион на Европа само седмица преди планираното му назначение да бъде обявено на 2 август миналата година. Той зае поста на 15 март тази година.

"Външен правен съвет показва, че той вероятно е участвал в търговия с вътрешна информация", се казва в изявлението на борда на Аякс.

Отстраняването на Крус е поредният обрат в драматичния сезон за Аякс, в който бяха уволнени техническия директор и старши треньора на гранда от Амстердам. Това се случи в рамките на само няколко месеца след назначаването им. За кратко Аякс дори се озова на последно място в класирането в шампионата за първи път в своята история.

В момента "синовете на бог" са на пета позиция, на 28 точки зад лидера ПСВ Айндховен, въпреки че похарчиха над 100 милиона евро за нови футболисти.

49-годишният Алекс Крус, ебивш директор на АЗ Алкмаар и Гоу Ахед Игълс.. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна