Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Де Дзерби и Нагелсман фаворити да водят Байерн от новия сезон

Роберто де Дзерби напуска Брайтън през лятото.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на Брайтън Роберто де Дзерби и селекционерът на Германия Юлиан Нагелсман са двамата фаворити за нов треньор на Байерн, съобщава Скай Спортс. Баварците ще се разделят с настоящия си наставник Томас Тухел след края на този сезон, който се очертава като най-слабия за тима от повече от десетилетие насам.

За фаворит за следващ треньор на Байерн се смяташе Шаби Алонсо, който в момента води Байер (Леверкузен„) и е напът да сложи край на 11-годишната доминация на баварците в Бундеслигата. Алонсо обаче обяви, че ще остане в Леверкузен и през следващия сезон, с което разочарова както Байерн, така и Ливърпул.

Де Дзерби впечатли с работата си в Брайтън в последните две години, но отказа да обвърже бъдещето си с "чайките" и засили слуховете, че ще поеме по-голям клуб след края на кампанията. Според изданието той има клауза за прекратяване на договора на стойност 10-15 милиона евро. Италианецът често е свързван и с Ливърпул, които също са в търсене на нов мениджър.

Любопитното е, че босовете на Байерн обмислят и евентуално връщане на Нагелсман, който бе уволнен от "Алианц Арена" през 2023 година. В момента младият специалист води Германия, но договорът му с Германската футболна федерация изтича след Евро 2024 това лято. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна