Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Челси победи Манчестър Юнайтед с 2 гола в добавеното време

Коул Палмър от Челси бележи от дузпа за 3:3 в добавеното време.
Снимка: БГНЕС

Отборът на Челси пречупи Манчестър Юнайтед с 4:3 у дома в сблъсък от 31-ия кръг на английската Висша лига. На „Стамфорд Бридж“ двата отбора изиграха страхотен двубой, който премина през много обрати и приключи с триумф на „сините“ след драма в края.

Челси започна много силно и поведе с 2:0 още до 20-ата минута. Конър Галахър откри резултата в 4-ата, а Коул Палмър от дузпа удвои аванса на лондончани в 19-ата минута. Още до почивката обаче „червените дяволи“ отвърнаха подобаващо на предизвикателството, като възстановиха равенството чрез Алехандро Гарначо и Бруно Фернандеш. В 67-та минута отново Гарначо бе в прегръдките на съотборниците си, оформяйки обрат след гол с глава, но домакините имаха последната дума. 

В 10-та минута на добавеното време Палмър изравни от дузпа, а почти веднага след това отново бившият играч на Манчестър Сити нокаутира съперника, оформяйки хеттрика си за крайното 4:3.

Челси е на десетата позиция с 43 точки, докато Юнайтед има пет повече на шестото място. Загубата отдалечи възпитаниците на Ерик тен Хаг на цели 11 точки от топ 4, макар че тимът е с мач по-малко в сравнение с Астън Вила. В следващия кръг Челси гостува на Шефилд Юнайтед, а за „червените дяволи“ предстои домакинство на Ливърпул.

Мърсисайдци си върнаха лидерската позиция в таблицата след труден домакински успех над Шефилд Юнайтед с 3:1.

На „Анфилд“ мачът започна с пропуск за „остриетата“. Джеймс Макатий пропусна от изгодна позиция да преодолее Куимин Келехър. Домакините се окопитиха и поведоха след груба грешка на вратаря на гостите Иво Гърбич, който позволи на Дарвин Нунес да блокира негов опит да изнесе топката от наказателното си поле и така кълбото влетя в мрежата. Шефилдци обаче дочакаха своя миг в началото на второто полувреме, когато Густаво Хамер стреля с глава, Конър Брадли отклони топката и тя мина между краката на Келехър.

Ливърпул увеличи натиска и в крайна сметка се поздрави с ценните три точки. Първо Алексис Мак Алистър взриви трибуните с истинска бомба, която не остави никакви шансове на Гърбич, а резервата Коди Гакпо сложи точка на спора, след като засече с глава центриране на друга от смените на Юрген Клоп – Анди Робъртсън.

„Червените“ се завърнаха начело в класирането с точно 70 точки, две повече от втория Арсенал и три пред шампионите Манчестър Сити, осем кръга преди края на сезона. Шефилд Юнайтед е на дъното с 15 пункта, на десет от спасителния бряг и с мач по-малко от Нотингам, като е все по-близо до изпадането. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна