Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гергана Топалова на полуфинал в Тунис

Гергана Топалова
Снимка: Иво Димитров

Гергана Топалова се класира за полуфиналите на сингъл на турнира по тенис на клей в Хамамет (Тунис) с награден фонд 25 хиляди долара.

Поставената под номер 2 в схемата българка победи Екатерина Рейнголд (Русия) с 6:2, 6:4 за 94 минути. Това е трета победа за българката на турнира без да загуби сет.

За място на финала Топалова ще играе срещу Сара Чакаревич от Франция, която елиминира на четвъртфиналите петата Изабелла Шиникова с 6:1, 6:1 за 76 минути.

"Изабелла имаше травма в коляното и затова не игра на обичайното си ниво. С французойката сме тренирали заедно, но не сме имали официален мач", каза за сайта на БНР 24-годишната пловдивчанка.

През следващата седмица Гергана Топалова и Изабела Шиникова ще бъдат част отбора на България за турнира от първа група на Евро-африканската зона на „Били Джийн Кинг къп". Надпреварата ще се проведе в Оейраш (Португалия) от 8 до 13 април.

България ще бъде в състав Виктория Томова, Гергана Топалова, Изабелла Шиникова, Лиа Каратанчева и Магдалена Малеева (капитан).


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна