Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВК ЦСКА е на победа от участие на финал

Снимка: Архив БТА

Отборът на ЦСКА е на крачка от класиране за финала в мъжкото ни първенство. Играчите на Александър Попов биха бързо и категорично Дея спорт (Бургас) с 3:0 (25:22, 25:21, 25:17) във втория мач от полуфиналните плейофи помежду им, игран пред над 500 зрители в зала "Христо Ботев" в София.

По този начин "червените" поведоха в плейофната серия с 2-0 победи. Играе се до 3 победи от 5 мача. Третата и може би решаваща среща между двата тима е във вторник (9 април) от 19,00 часа в зала "Младост" в Бургас.

В началото на първия гейм на срещата ЦСКА поведе с 4:2 след две грешки в атака на Лукаш Мадалос от Дея спорт. Бургазлии, обаче, веднага изравниха при 4:4 след две успешни атаки на Тодор Димитров. "Червените" отново дръпнаха при 8:6 след две грешки на Валентин Братоев от гостите. Разликата леко нарасна до 10:7 след нова грешка в атака на Вальо Братоев, а след това до 12:8 след контра на Християн Великов. Това накара треньорът на Дея спорт Франческо Кадеду да поиска прекъсване. Въпреки усилията на бургазлии, ЦСКА задържа преднината си до 16:12 след успешен блок на Иван Михал. Гостите намалиха до 16:18 след атака през центъра на Теодор Тодоров и грешка на Страхиня Бързакович от домакините, а след това до 19:20 след силна контра на Лукаш Мадалос. След прекъсването за наставникът на ЦСКА Александър Попов и ЦСКА, последваха две грешки на Вальо Братоев от сервис и на Георги Братоев, както и контра на Бързакович и 23:19 за "червените". В крайна сметка армейците задържаха предимството си и спечелиха гейма след 25:22 след нова мощна атака на Бързакович.

ЦСКА започна по-добре и във втората част като отново дръпна с 4:2. Постепенно Дея спорт стигна до 6:6 след сгрешен сервис на Тодор Вълчев и грешка в атака на Християн Великов. "Червените" веднага си върна преднината при 9:6 след успешно нападение на Великов и отличен блок на Стойко Ненчев. Независимо от прекъсването за Франческо Кадеду и бургазлии, играта продължи напълно равностойно до 15:12, след което Дея спорт намали до 14:15 след силна атака на влезлия като резерва Николай Учиков и отлична тройна блокада. Последваха поредна атака и контра блок-аут на Страхиня Бързакович и 17:14 за армейците. ЦСКА задържа аванса си до 21:18 след блок-аут на Великов. Резултатът стана 23:19 след нов единичен блок на Ненчев, след което домакините затвориха гейма в своя полза при 25:21 след атака и блокада на Бързакович и поведоха с 2:0.

За старта на третия гейм Дея спорт започна с втория си разпределител Борислав Николов, след като капитанът Георги Братоев е с грипно заболяване броени часове преди мача. ЦСКА пък бързо поведе с 3:0, а след това с 5:1 след силен ас на Християн Великов, което принуди Франческо Кадеду да вземе прекъсване. Това даде резултат и бургазлии изравниха при 6:6 след серия от сервиси на Стефан Чавдаров и две успешни атаки на Лукаш Мадалос. Поредна атака и контра на Страхиня Бързакович и контра блок-аут на Тодор Вълчев и 9:6 за "червените". Въпреки усилията на Дея спорт, ЦСКА запази преднината си и дори я увеличи до 13:8 след мощен ас на Тодор Вълчев и контра блок-аут на Бързакович. Постепенно бургаският тим стопи изоставането си до 12:14 след две грешки в атака на армейците. Последваха две грешки от страна на бургазлии и страхотна контра на Християн Великов и 17:12 за домакините. ЦСКА задържа преднината си до 20:15 след контра на Тодор Вълчев, след което последваха грешка на Тодор Димитров от гостите и нова контра на Вълчев и 22:15. Играчите на Сашо Попов продължиха спокойно и без проблеми спечелиха гейма с убедителното 25:17 след грешка от сервис на Лукаш Мадалос от гостите, а с това и мача с 3:0.


По публикацията работи: Владислав Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна