Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Защитник донесе 3 точки на Ювентус срещу Фиорентина

Федерико Гати (№4) бележи гола за Юве.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Ювентус се върна на победния път с успех у дома с 1:0 срещу Фиорентина в мач от 31-ия кръг на италианската Серия А.

Юве не познаваше вкуса на победата в четири поредни шампионатни срещи, но макар и трудно успя да спечели срещу Фиорентина и се утвърди на третото място, правейки решителна крачка към участие в Шампионска лига.

В герой за "Старата госпожа" отново се превърна защитникът Федерико Гати, който реализира единствения гол в 21-а минута с добавка, след като удар на Бремер се отби в гредата. За Гати това е четвърти гол в Серия А за сезона.

Ювентус влезе в мача мобилизирано с амбицията да прекъсне негативната серия и изигра силно първо полувреме, в което освен попадението на Гати, на два пъти и гредите спасиха вратата на Фиорентина след удари на Гати и Бремер. Три попадения на домакините бяха отменени зарада засади.

През втората част Фиорентина имаше отлична възможност да изравни, но ударът на Нико Гонсалес срещна гредата в 74-ата минута.

Ювентус е трети в класирането с 62 точки, докато Фиорентина заема 10-о място с 43 точки. Води Интер със 79 точки, втори е Милан с 68.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна