Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: В служебното правителство доминира кабинета "Денков – Габриел"

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

"От това, което виждам, доминира старият кабинет "Денков - Габриел". Има само 3-4 нови имена", заяви в кулоарите на Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му, ако в служебния кабинет бяха останали като министри Асен Василев и Мария Габриел, то той е щял да изглежда много по-различен начин и след изборите е щяло да има истинско коалиционно споразумение.

Борисов посочи, че лидерите на ПП-ДБ се опитват да вменяват вина, че някой друг е виновен.

"По време на двете седмици преговори нито веднъж по темата правителство и споразумение никой от ДПС не се е намесил, освен по темата 160 души за гласуване, сиреч тези регулатори, които са със 160 гласа", твърди той.

Борисов  припомни, че Живко Коцев е бил назначен за директор на ОД на МВР – Велико Търново през 2013 година, когато премиер бе лидерът на ГЕРБ.

"За това сме го и подкрепяли. И съм изненадан от това, което се говори през последните дни. И за това е много важно да се види тези снимки, тези неща, които излизат", коментира още той. 

Лидерът на ГЕРБ заяви, че ако твърденията за Коцев се окажат истина, от формацията ще работят с ПП-ДБ, но без техните ярки политически лица. 


По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна