Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПСЖ и Барселона ще играят за четвърти път в ШЛ

Футболистите на Барса тренират на "Парк де Пренс".
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В сряда ще се изиграят и другите два първи четвъртфинални сблъсъка в тазгодишното издание на Шампионската лига. В единия Атлетико (Мадрид) е домакин на Борусия (Дортмунд), а в безспорно по-интригуващия от двата Пари Сен Жермен посреща Барселона. И двете срещи са с начален час 22:00 българско време и ще се проведат при засилени мерки за сигурност.

ПСЖ и Барса ще се изправят един срещу друг за четвърти път в тази фаза на най-престижния европейски клубен турнир. Наставникът на парижани Луис Енрике ще се опита да отстрани бившия си тим, който изведе и до последния му засега триумф в надпреварата през 2015 година. 

Испанският колос от своя страна спечели последните два 1/4-финални дуела, като историята никога няма да забрави невероятния обрат на каталунците в осминафиналите през сезон 2016/17, когато „блаугранас“ загуби гостуването си с 0:4, но на реванша спечели с 6:1 след драма в края.

Парижани отстраниха Барселона в последните осем на турнира през сезон 1994/95, като при последния дуел между двата отбора – на 1/8-финалите през сезон 2020/21, бяха повече от убедителни срещу шампиона на Испания, печелейки с общ резултат 5:2.

Единственият наказан в състава на ПСЖ за първия двубой на „Парк де Пренс“ е Ашраф Хакими, докато при Барса няма такива футболисти.

"За нас това е ключов момент. Не сме били на четвъртфиналите от четири години и сме въодушевени за това, което ни предстои", заяви Луис Енрике. "Сега вече можем отново да започнем да мечтаем. В момента сме в може би най-добрата ни форма от началото на сезона и отново сме сред най-добрите отбори в Европа".

В другия четвъртфинал на „Уанда Метрополитано“ Атлетико е домакин на Борусия. „Дюшекчиите“ елиминираха в 1/8-финалите финалиста от последното издание Интер, като отново демонстрираха бойкия си дух при Диего Симеоне, като първо наваксаха изоставане от един гол с късно попадение на Мемфис Депай, а след това сломиха „нерадзурите“ след изпълнение на дузпи.

Тимът от Дортмунд от своя страна се справи с ПСВ Айндховен след равенство в Нидерландия и успех на „Сигнал Идуна Парк“. „Жълто-черните“ на Един Терзич водят битка за топ 4 в Бундеслигата, като Борусия ще се опита да повтори постижението на Юрген Клоп от сезон 2012/13, когато отборът игра финал в ШЛ, който бе загубен от Байерн.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна