Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калояна Налбантова е в трети кръг на ЕП по бадминтон

Калояна Налбантова
Снимка: Badminton Europe

Първата ракета на България в бадминтона при жените Калояна Налбантова се класира за третия кръг на европейското първенство в Саарбрюкен, Германия.

Тя се наложи над Вивиен Шандорхази с 21:17, 19:21, 21:13 след 59 минути игра и запазва шансове за квота за олимпийските игри.

В първия гейм 18-годишната състезателка от Първомай беше убедителна и го спечели. Във втория съперничката водеше с 11:6 точки при задължителната почивка. После Калояна успя да изравни резултата при 16:16. При 20:19 Шандорхази стигна до гейм пойнт и го реализира.

В заключителната игра резултатът вървеше точка за точка. Налбантова водеше с 11:10 при паузата в средата. Възпитаничката на Стилиян Макарски дръпна след това и натрупа аванс от седем точки при 19:12. При 20:13 българката имаше седем мачпойнта и реализира още първия.

На осминафиналите Калояна Налбантова ще се изправи срещу водачката в схемата Каролина Марин. Испанската левичарка защитава титлата си от Мадрид 2022 и има общо шест златни медала от европейски първенства. Освен това Марин е олимпийска шампион от Рио де Жанейро и е трикратна световна шампионка.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени