Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два мача откриват 29-ия кръг на Първа лига

ЦСКА София (в червени фланелки) има нагред лесна задача срещу Пирин.
Снимка: cska.bg

С два мача днес стартира 29-ият кръг в Първа лига. От 17:45 часа Ботев (Пловдив) е домакин на Ботев (Враца), а от 20:15 ЦСКА София посреща Пирин на Националния стадион "Васил Левски“.

Врачани успяха да влязат в доста добра форма в последно време, която позволи на състава да вземе няколко важни точки в последен опит за спасение. Следва тежка визита на "Колежа".

Домакините са на приливи и отливи. Хората на Душан Керкез определено не могат да намерят някакво особено постоянство, като си личи, че основната и единствена мисъл е върху предстоящите мачове за Купата на България срещу ЦСКА София. Още има шанс и за топ 6, така че предстои да видим дали ще има напъване от "канарчетата". Ботев Враца напоследък затегна отбраната, като ще трябва да повтори това постижение и при тази визита.

Вторият в класирането ЦСКА София успя да се съвземе след поражението срещу Локомотив (Пловдив!, надделявайки над Левски (2:0) в голямото дерби в родния футбол. Следва наглед лесно домакинство на Пирин. "Армейците" изостават на 9 точки от водача Лудогорец и шансовете им за титлата изглеждат илюзорни.

Гостите ще трябва да се борят със зъби и нокти за запазването на елитния си статут, като това няма да е мачът, който ще реши бъдещето на "орлетата". Преди седмица те загубиха срещу състава на Лудогорец у дома въпреки бойко представяне, като се очаква, че и сега ще потърсят начин да се противопоставят на хората на Нестор Ел Маестро. 

Програмата на мачовете от 29-ия кръг в Първа лига

Петък

17:45 ч, Ботев (Пловдив) - Ботев (Враца)

20:15 ч, ЦСКА София - Пирин

Събота

17:45 ч, Славия - Хебър

20:15 ч, Черно море - Левски

Неделя

17:00 ч, Етър - Крумовград

19:30 ч, Берое - Локомотив (Пловдив)

Понеделник

17:30 ч, ЦСКА 1948 - Локомотив (София)

20:00 ч, Лудогорец - Арда. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна