Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десподов помогнал на вратаря на ПАОК да спаси дузпата на Брюж

Кирил Десподов влезе като резерва за ПАОК.
Снимка: Ройтерс

Българският нападател Кирил Десподов се оказа с важен принос за минималното поражение на неговия ПАОК от белгийския ФК Брюж в Лигата на конференциите. 

"Синьо-черните" от Белгия победиха с 1:0, но в 78-ата минута бившият нападател на Лудогорец Игор Тиаго пропусна дузпа. Десподов отиде при вратаря Доминик Котарски преди изпълнението и му прошепна нещо.

"Казах му да остане в средата и се радвам, че ме послуша", разкри футболист номер едно на страната ни диалога си с 23-годишния вратар, цитиран от БТА.

А по отношение на самата среща българинът допълни: "Мисля, че и днес имахме енергия, но нещо не ни се получи. Разбира се, първото полувреме току-що приключи. Трябва да покажем друго лице във втория мач. Играем на "Тумба" и трябва да ги накараме да се чувстват неудобно, за да се класираме за полуфиналите".

Самият хърватски вратар обаче предпочита да запази тайната и отказа да потвърди думите на българина. „Имам конкретна процедура, която следвам при дузпите. Имах нещо предвид, а това, което си казахме с Десподов, бих предпочел да ги запазя за себе си. Но и това ми помогна“, каза Котарски за напътствията на Десподов преди дузпата на Тиаго.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна