Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Барселона надигра Кадис с резервите

Кадис - Барселона
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Футболистите на Барселона постигнаха нова победа в испанското първенство, след като в среща от 31-ия кръг надиграха като гости състава на Кадис с 1:0. Единственото попадение в срещата отбеляза Жоао Феликс в 37-ата минути със задна ножица. Каталунците продължават да бъдат стабилни в защита, като не допуснаха гол в шести пореден двубой от шампионата.

Наставникът на Барселона Чави Ернандес бе направил много промени в състава в сравнение с последната среща, като заложи на 8 нови футболисти. Поводът за многото промени е тежката програма за тима и изключително важните предстоящи мачове - реваншът от четвъртфиналите в Шампионската лига срещу Пари Сен Жермен и очаквания с огромен интерес мач в испанското първенство срещу Реал (Мадрид). Въпреки успеха срещу Кадис, каталунците остават на цели осем точки от вечния си съперник. 

Първото полувреме като цяло бе скучно с малко голови ситуации. Все пак гостите се възползваха от ъглов удар в 37-ата минута, когато Жоао Феликс бе оставен непокрит в наказателното поле на домакините и отбеляза много красиво попадение, което се оказа и единствено.

Втората част отново Барселона водеше играта, но офанзивните играчи на Чави Ернандес пропуснаха, а домакините имаха две претенции за отсъждане на дузпа, но и в двата случая съдията маркира засади.


По публикацията работи: Илиян Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени