Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Каляри отложи празненствата на Интер за титлата

Сулемана от Каляри (вдясно) блокира шута на Алексис Санчес.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Треньорът Клаудио Раниери и тимът на Каляри отложиха поне временно партито на Интер по случай спечелването на шампионската титла в Серия А, след като измъкнаха 2:2 в Милано в 32-ия кръг. 

Сега Интер може да вдигне скудетото другия понеделник в емблематичен мач – дербито на града срещу Милан. Росонерите имат 83 точки на върха, а Милан е 2-и с 69 и единствен на теория може да поддържа някаква интрига. Отборът на Каляри записа трети пореден мач без поражение и се нарежда 14-и, с 4 точки над първия застрашен от изпадане Фрозиноне.

Домакините поведоха, когато Матео Дармиан тръгна на скорост и подаде пас назад, където Алексис Санчес хитро пропусна за Маркус Тюрам. Френският нападател се разписа. Този момент беше исторически, защото в Интер отбелязаха серия от 40 поредни мача, в които са отбелязали поне един гол.

Гостите от Каляри на свой ред пропуснаха две възможности – едната чрез Лувумбо и една чрез Елдор Шомудоров, но Клаудио Раниери не беше доволен и започна със смените още в 30-ата минута, изваждайки Якуб Янкто.

Гостите изравниха чрез Шомуродов в 64-ата минута. Лувумбо посрещна топката с гръб към вратата, игра с едно докосване с узбекистанеца, който стреля. Топката обаче мина през краката на Бастони и затрудни вратаря Ян Зомер, който не успял да реагира както трябва.

10 минути по-късно домакините получиха дузпа, след като удар с глава на Давиде Фратези се спря в ръката на Йери Мина. От 11-те метра Хакан Чалханоглу не сбърка за 2:1. Но Каляри нямаше намерение да се предава и в 83-ата минута се стигна до ново равенство. При малко съмнителни обстоятелства за фаул Джанлука Лападула укроти топката, вероятно с ръка, тя стигна до Никола Виола, който измести с тяло Франческо Ачерби и я изстреля в мрежата на Зомер за втори път.

По-рано вчера срещата Рома – Удинезе беше прекратена при 1:1 заради колабиралия на терена футболист на римляните Eван Ндика. По-късно той беше откаран в болница и върнат в съзнание.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени