Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тобиас Хайнц: Съжалявам за раздялата с Нестор, но започваме ново начало

Тобиас Хайнц
Снимка: БГНЕС

Футболистът на ЦСКА София беше избран за най-добър играч на 28-ия кръг на Първа лига, след като вкара единия от головете за победата над Левски с 2:0.

"За мен беше странно как след такава хубава победа срещу Левски, ние загубихме от Пирин. Обяснявам си го с това, че когато играем добре срещу някой силен отбор, след това настъпва спад и губим от по-малък отбор. За съжаление се стигна до раздяла с треньора, при когото имахме и загуби, но постигнахме някои много добри резултати. Съжалявам за раздялата с Нестор, но от днес настъпва ново начало за нас с нов треньор“, заяви норвежецът Хайнц.

„Наистина ситуацията е трудна предвид това, че Лудогорец се намира на толкова много точки пред нас. Въпреки това, ние не сме загубили желание за игра. Ще се стремим да се представяме добре. Във футбола се печелят и губят точки, надявам се да спечелим повече точки от Лудогорец, като не се знае какво ще се случи в плейофите“, каза полузащитникът за преследването на лидера Лудогорец.

Хайнц коментира и назначаването на Стамен Белчев за нов старши треньор на мястото на Нестор Ел Маестро: „Не го познавам добре, знам само, че е треньор на втория отбор и че някои играчи са работили с него при предишния му престой. Ще видим какви ще бъдат изискванията му към нас, защото предстоят важни мачове и ще трябва да постигнем добри резултати“.

„Не играх в последния мач срещу Ботев (Пловдив), когато победихме с 4:0, което беше изненадващ резултат. Те имат силни футболисти и няма да ни бъде лесно. Има огромна разлика между това да играем вкъщи и на техен терен. Няма да ги подценяваме. Ние ги уважаваме, но ние сме ЦСКА и вярвам, че ще успеем да ги отстраним и да се класираме на финала“, каза футболистът на ЦСКА София,за предстоящите полуфинали за Купата срещу Ботев.

Тобиас Хайнц говори и за предстоящите мачове пред отбора от първенството: „Да, сега имаме нов треньор, но групата от футболисти си остава. Със сигурност ще ни трябва време, за да свикнем с треньора, както и той с нас. Още днес видях, че има нова енергия в отбора. Когато идва нов треньор, той носи нова енергия на отбора и смятам, че това ще се случи и сега“.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна