Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аталанта изпусна преднина от 2 гола срещу Верона

Играчите на Верона (в жълто) измъкнаха точка в Бергамо.
Снимка: БТА

Отборите на Аталанта и Верона завършиха при равенство 2:2 в последен двубой от 32-ия кръг на италианската Серия А, игран в Бергамо.

Аталанта не успя да стигне до победа в шампионата във втори пореден мач и остава на шесто място във временното класиране с 51 точки и една среща по-малко, на 4 точки зад петия Рома.

Тимът на Верона записа второ равенство в последните си четири срещи, но също не постигна успех в тях и се намира на 16-а позиция с 28 точки, колкото имат още Удинезе и Емполи.

Джанлука Скамака донесе преднина на домакините от Аталанта в 13-ата минута на двубоя, а пет минути по-късно бразилецът Едерсон покачи на 2:0 след като се възползва от подаване на Скамака. Футболистите на отбора от Бергамо пропуснаха нови две възможности са увеличат преднината си в средата на първото полувреме и запазиха аванса си от два гола до почивката, но скоро след паузата гостите намалиха в рамките само на четири минути.

В 56-ата минута сръбският полузащитник на Верона Дарко Лазович се разписа за 1:2, а в 60-ата нидерландецът Тижани Нослин отбеляза изравнителното попадение за 2:2.

Емил Холм можеше да донесе победата на Аталанта в 79-ата минута, но пропусна от обещаваща позиция, пращайки топката над вратата на противника.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени