Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

AMD пуска чипове с изкуствен интелект за бизнес лаптопи и настолни компютри

Снимка: cmcmarkets

Голямата американска компания за полупроводници Advanced Micro Devices Inc. представи във вторник нови процесори за персонални компютри, базирани на технологията за изкуствен интелект (ИИ или AI), които са предназначени да осигурят "изключителна производителност и премиум ИИ и свързано изживяване (т.нар. безпроблемна свързаност) на бизнес потребителите".

Компанията каза в прессъобщение, че процесорите от серия Ryzen Pro 8040 за лаптопи и процесорите от серия Ryzen Pro 8000 за настолни компютри са проектирани с усъвършенствана 4-нанометрова технология, добавяйки, че се очаква те да бъдат налични за персонални компютри от различни марки, включително Lenovo и HP, от второто тримесечие на 2024 г.

"Нашите най-нови процесори от серия PRO задават нов стандарт за първокласни компютърни изживявания и помагат на бизнеса да разгърне възможности на изкуствения интелект в своите компютри с лидерска производителност и сигурност", коментира старши вицепрезидентът на AMD и генерален мениджър на компютърни и графични технологии Джак Хюин. 

По публикацията работи: Явор Римски

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна