Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стамен Белчев прави повторен дебют срещу Ботев (Пд) за купата

ЦСКА София и Ботев (Пд) играят първи полуфинал днес.
Снимка: БГНЕС

Отборът на ЦСКА София приема Ботев (Пловдив) на Националния стадион "Васил Левски" от 19:00 часа в първа среща от полуфиналите на турнира за Купата на България. "Армейците" са фаворити, но не беше отдавна времето, когато "канарчетата" шокираха своя опонент именно в тази фаза на състезанието. Пловдивчани ще опитат да постигнат добър резултат за реванша в Града под тепетата.

ЦСКА София е с нов треньор в лицето на Стамен Белчев, който ще направи повторен дебют днес. Той замени на поста провалилия се Нестор Ел Маестро и застана начело на "червените" за трети път.

Белчев вероятно ще направи някоя и друга промяна в състава, но нищо грандиозно. Всички са в очакване специалистът, който до скоро водеше дубъла на ЦСКА, да даде шанс за изява на някое от младите момчета. Илиян Антонов и Георги Чорбаджийски са с най-големи шансове, тъй като от доста време тренират с първия отбор, но момента не се разчиташе на тях от вече бившия треньор. Сега ще е любопитно дали Белчев ще реши да заложи на някой от тях.

Иначе Мартин Стойчев претърпя успешна операция, което означава, че сезонът за него приключи. Все още не е ясно в какво състояние са други двама българи - Иван Турицов и Християн Петров. За първия се говори, че не играе, тъй като отказва да преподпише нов договор, но това на този етап е непотвърдена информация.

В лагера на Ботев най-неприятното нещо за треньора ДУшан Керкез е контузията на Георги Николов. Нападателят е със скъсани кръстни връзки и менискус и ще претърпи операция в близките дни. До момента през сезона Николов води в голмайсторската листа на шампионата с 12 попадения.

Един от основните футболисти на тима от Пловдив - Антоан Конте, е пред завръщане в игра. Стълбът в "жълто-черната" отбрана вече тренира наравно със своите съотборници. В същото време Янис Карабельов тренира с шина на ръката и до последно ще е под въпрос за битката с "червените".


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна