Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ланс Строл най-бърз в свободната тренировка в Шанхай

Ланс Строл влиза в пит стопа.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пилотът на Астън Мартин Ланс Строл (Канада) даде най-бързо време в единствената тренировка, планирана за петък преди Гран при на Китай във Формула 1. Втори се нареди изненадващо Оскар Пиастри (Австралия) от отбора на Макларън.

Строл завъртя една обилолка за 1: 36.302 минути на пистата в Шанхай, изпреварвайки с 0.327 секунди Пиастри. Трикратният световен шампион от отбора на Ред Бул Макс Верстапен (Нидерландия) е на 3-о място, а 4-и е Серхио Перес (Мексико).

В наситена със събития тренировка пилотите трябваше да изчакат кратко спиране в началото поради малък пожар до пистата, което доведе до червен флаг. Гран при на Китай се връща в програмата на Формула 1 след петгодишно отсъствие.

Пилотите на Ферари Шарл Льоклер и Карлос Сайнц останаха 13-и и 14-и в тренировката. Люис Хамилтън от Мерцедес, който спечели последното провело се състезание в Шанхай, нямаше добър ден и заедно със съотборника си Джордж Ръсел (Великобритания) останаха на 17-о и на 18-о място. А Роденият в Шанхай Чжоу Гуаню, първият и единствен китайски пилот от Формула 1, остана 11-и, на едно място зад съотборника си в Заубер Валтери Ботас.

Тъй като Шанхай беше домакин на първото спринтово състезание за сезона, в петък беше отделен само един час свободни тренировки. Квалификациите за спринт ще се проведат по-късно пред деня. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна