Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново разбиха църквата в сливенския квартал "Речица"

Снимка: Стоян Радев

За трети път в рамките на месец неизвестни разбиват църквата в сливенския квартал "Речица". В храма "Света Троица" служи отец Иван Янков, който преди месец в знак на несъгласие с касирането на епархийските избори за нов сливенски митрополит обяви гладна стачка и скандализира висшия клир на църквата преди Великденските пости, наричайки църквата "изпразнена от съдържание".

И този път неизвестните извършители са проникнали през прозореца на олтара. Отец Иван каза, че ако първия път е бил сигурен, че вандализмът в олтара е бил за сплашване, то за сегашното влизане не може да определи какви са им били мотивите. Опитали са се да разбият тайните кутии, в които не е имало много пари.

"Това е трети от 18 март. Вчера беше 18 април. Един месец от моя протест, гладна стачка и протест против неправдите, които се получиха в Сливенска епархия при избора на Сливенски митрополит. Дали е символна датата, дали е поредно сплашване, дали е прост обир, няма как да знам. Но, знам, че Бог ще накаже тези хора", заяви отец Иван.

Полицията е посетила местопрестъплението.

Информацията е на кореспондента ни Стоян Радев.
По публикацията работи: Десислав Тенев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна