Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студентите от ЛТУ канят на Седмица на ландшафтната архитектура

4
Снимка: bansko.bg

От 2006 година април се отбелязва като световен месец на ландшафтната архитектура, а в София от 22 до 26 април студенти от 5 курс от Лесотехническия университет организират традиционната "Седмица на ландшафтната архитектура".

От 2009 г. винаги през април бъдещите ландшафтни архитекти заедно със свои преподаватели и с представители на професията показват уменията и знанията в различни дейности, в които могат да се включат и обикновени граждани.

Този път седмицата на Ландшафтната архитектура ще се проведе в четвъртата седмица на април в централната сграда и в двора на ЛТУ.

През петте дена ви очакват вълнуващи работилници и лекции, посветени на работата със скандинавски мъх, интериорното и покривното озеленяване, поддържане на централна градска част, декоративни настилки и други.


В понеделник (22 април) от 14.30 ч. в зала "Мако Даков" в централната сграда ще бъдат връчени наградите в конкурса "Споделено и зелено" – за студентски проект за интериорно озеленяване на сградата на библиотеката на ЛТУ, във вторник си заслужава да посетите работилницата "Как да привлечем повече птици около нас" с начален час 14.30 в зала 408. В сряда ще се състои награждаването в конкурса "Дървесен вид на годината" – в зала 501 от 13.15 часа.

В четвъртък на 25 април програмата е интересна и за неспециалисти, тя включва:
• от 10.00 до 11.30 ч. лекция "Голф проекти и ландшафтна архитектура",
• от 12.30 до 13.30 ч лекция "Интериорно озеленяване на бъдещето"
• от 14.30 до 16.00 ч. Ландшафтен куиз – игра-викторина с награди.

А в петък от 10.00 до 11.30 ще се проведе конкурсът "Покривно озеленяване". На него ще бъдат представени студентски проекти и след това специализирано жури ще награди отличилите се.


Всички дейности в четвъртък и в петък ще се проведат в зала "Мако Даков".

Повече за идеята на Седмицата на Ландшафтната архитектура ще научим от доц. д-р Елена Драгозова, зам.-декан на ЛТУ и преподавател в специалност "Ландшафтна архитектура".


За акцентите в програмата на Седмицата на ландшафтната архитектура разказва Елис Басриева – петокурсничка в специалност "Ландшафтна архитектура".


По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени