Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Завърши 41-вото издание на Националния шампионат за деца и младежи в риск

Над 240 деца взеха участие в проявата.
Снимка: Sofia 2018 - Европейска столица на спорта

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства „Роман“ грабнаха Купата за комплексен първенец в състоялия се днес Национален шампионат за деца и младежи в риск. Първенството под наслов „Спортът достъпен за всички“ се организира за 41-ви път и този път бе част от инициатива "София – световна столица на спорта за 2024 г.". Домакините от комплекс „Спортна София“ в Парк Възраждане, Зона В5, отново предложиха отлични условия за участници, придружаващи и зрители.

Шампионатът се организира от Българска спортна федерация за деца и младежи в риск (БСФДМР), чийто председател Анатоли Илиев поздрави участниците и обяви, че „всеки заслужава да има възможността да спортува, да води активен и здравословен начин на живот“. Илиев напомни, че федерацията организира още 9 турнира в различни градове из страната през годината плюс традиционния есенен турнир за децата и младежите в риск през ноември. Партньор в организацията е и Българският олимпийски комитет, а част от наградите бяха осигурени от FiBank.

Непрекъснато нарастващият през годините брой участници е причина шампионатът и тази пролет да се проведе в най-големия и модерен спортен комплекс на столицата. В турнирите днес се включиха 243 момчета и момичета на възраст между 12 и 18 години, представители на 19 социални институции, домове за деца и младежи в риск и центрове за настаняване от семеен тип в цялата страна. Всички те определиха шампионите в 6 спорта: лека атлетика, футбол, бадминтон, тенис на маса, баскетбол и таекуондо.

Първото място в комплексното класиране отново спечелиха възпитаниците на Комплекса за социални услуги за деца и семейства „Роман“, защитили титлата си от миналото първенство, следвани сега от тимовете на ВУИ „Ангел Узунов“ (Ракитово) и Велико Търново ЦНСТ 2-3 и др.

Призьорите бяха наградени от Стефан Йорданов – организационен секретар на БСФДМР, Цвети Божидарова от комплекс „Спортна София“, Дамян Диков – изпълнителен директор на „София – европейска столица на спорта“, Даниел Дуков – спортен директор на турнира, Любомир Минчев от организаторите и др.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна