Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец приема Хебър в полуфинал за Купата на България

Лудогорец (в бяло) победи с 3:0 Хебър на 20 април.
Снимка: ФК Хебър Пазарджик

Шампионът Лудогорец посреща Хебър в първи полуфинален сблъсък от турнира за Купата на България по футбол. Двубоят на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград е днес от 18:45 часа.

Носителите на трофея изтеглиха възможно най-благоприятния жребий. Двата отбора се изправиха един срещу друг през изминалия уикенд, като разградчани стигнаха до успех с 3:0 в Пазарджик, записвайки 13-а последователна победа за първенство. Тимът на Георги Дерменджиев може да има двоен повод за радост тази седмица, ако първо съумее да направи реванша с Хебър протоколен, а след това вдигне 13-а поредна шампионска титла на страната с победа над новака Крумовград.

Пазарджиклии завършиха редовния сезон в Първа лига на 13-а позиция с 30 точки, като ще се борят за своето оцеляване. Възпитаниците на Любослав Пенев са с една победа в последните си пет срещи от шампионата, като загубиха останалите четири. Въпреки това Хебър не е отбор за подценяване, след като по-рано в турнира елиминира носителят на трофея за 2022 година Левски.

Реваншът на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик ще се изиграе в четвъртък, 2 май, от 18:45 часа. 

В другия полуфинал Ботев (Пловдив) победи в първата среща ЦСКА София с 1:0 като гост. Реваншът е на 1 май, също от 18:45 часа.
По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна