Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празничен Великденски концерт пред новостроящия се храм "Св. Патриарх Евтимий" в София

Проектът за бъдещия храм е дарение от арх. Атанас Вангелов

Празничен благотворителен концерт "Христос Воскресе - светла радост донесе!", със специалното участие на Фолклорен ансамбъл "Българе", Калоферски гайдари и ученици, ще се проведе в събота, 27 април, от 12:30 ч. в пространството до градежа на новия православен храм "Св. Патриарх Евтимий" в столичния кв. "Люлин".

Събитието е кулминацията на Великденското тържество, организирано от Сдружение за национален и духовен възход "Св. Патриарх Евтимий Търновски" и от Столичната община – район "Люлин".

Всяко училище в района вече имаше възможността да посади дърво за здраве и просперитет в двора на храма, по време на кампанията "Засади бъдеще!". Поставени са и табели с датата на засаждане, името на училището и кратка сентенция, с която то се идентифицира.

Минути преди концерта ще бъде открита и галерия с рисунки под надслов: "Великденски шарки, любов и Възкресение". Произведенията са на ученици от 1-12 клас и са на тема "Възкресение", "Цветовете на Великден", "Молитва за мир", "Заедно можем", "За любовта", "Рисувам щастие" и "Светлина и прошка".

Сдружението за национален и духовен възход "Св. Патриарх Евтимий Търновски" и църковното настоятелство организират проявите с цел изграждане на общности и приобщаване към православието, културата и традициите на нашия народ.

Храмът, посветен на Св. Патриарх Евтимий Търновски се гради изцяло с дарения и е подкрепен от Българската православна църква, от Столичната община и от район "Люлин". В България няма друг храм, кръстен на Св. Патриарх Евтимий - един от най-всеотдайните ни духовници и книжовници, а всичко, което се извършва е надежда, че значими неща могат да ни обединяват.

Всички могат да станат съпричастни към проекта и да дарят на:

Банкова сметка за дарения: IBAN BG34STSA93000029634724 Титуляр: Църква Св. Патриарх Евтимий Търновски


По публикацията работи: Eкип на БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна