Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА София - Левски с по-малко публика заради сигурността

На Националния стадион "Васил Левски" ще има по-широка буферна зона ежду агитките.
Снимка: БТА

Предстоящият в събога мач от плейофите на българското първенство по футбол между ЦСКА София и Левски ще бъде проведен със значително ограничен капацитет за публика на Националния стадион, става ясно от информации от двата клуба. 

По изискване на полицията фенове на "червените" няма да бъдат допускани в блок 8 на Сектор "А" (откъм Сектор "Б") и блокове 34, 35 и 36 в Сектор "Г" ("лъвчето" откъм "В"), които по принцип служат за буфер. От страна на "сините" ще бъдат затворени  блокове 31, 32 и 33 на Сектор "В" (откъм "Г").

"Поради засилени мерки за сигурност, буферната зона между секторите "А" и "Б" ще бъде увеличена с цел по-голяма безопасност на феновете. По тази причина, блок 8 от сектор "А" ще бъде затворен. Картодържателите от него ще имат запазени места в блок 12, редове от 14 до 18 (включително)", пишат от ЦСКА София.

От Левски добавят: "По изискване на полицията в продажба няма да бъдат пускани блокове 31, 32, 33, 34, 35 и 36".

Мерките за безопасност бяха взети след престрелката между привържениците с ракети и друга пиротехника на последния двубой помежду им. След него имаше предложения, едно от които отправено лично от мажоритарния собственик на "сините" Наско Сираков, срещите между двата столични тима да бъдат провеждани без гостуваща публика.

Двубоят между ЦСКА София и Левски ще бъде изигран в събота, 27 април, от 16:15 часа. Билетите ще бъдат пуснати в онлайн продажба в мрежата на URBO, а от 25 април (четвъртък) и във физическа продажба на касите на стадион "Васил Левски". Те ще бъдат с работно време от 10:00 до 19:00 часа, а в деня на мача билети могат да се купят от 10:00 часа до края на първото полувреме на срещата


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна