Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ралф Рангник призна за разговори с Байерн

Ралф Рангник има договор с австрийската федерация до 2026 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на националния отбор на Австрия Ралф Рангник призна, че е провел разговор с шефовете на Байерн и е информирал ръководството на Австрийската футболна централа.

"В момента съм концентриран върху тима на Австрия и предстоящото европейско първенство. Ако от Байерн ми кажат, че ме искат, тогава първо ще трябва да се запитам дали аз искам всичко това", коментира Рангник пред германското издание 90Minuten, цитирано от БТА.

"С Австрийската федерация имаме отношения, основани на пълно доверие. Чувствам се добре тук. В момента няма причина да се занимаваме интензивно и конкретно с въпроса", каза Рангник.

Попитан кога би дошъл такъв момент, 65-годишният германски специалист отговори: "В момента, в който Байерн каже: Искаме те. А тогава ще трябва да се запитам дали аз самият искам това."

На въпрос дали евентуална обвързаност с Байерн ще се отрази на представянето на Австрия на европейското първенство, Ралф Рангник коментира: "Искаме да се погрижим за отбора възможно най-добре и да се представим възможно най-добре. С екипа си имаме доверие. Няма да играем по-добре, ако кажа, че със сигурност ще съм тук в следващите четири години."


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна