Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Където сглобката не се сглоби, а лявото тотално се разби… На изборен тур из Сливенско

| Репортаж

Поредното предизборно шоу е на прага на официалното му излизане на сцена. Сценаристите и актьорите вече подгряват публиката в опит да я откажат да гледа целия спектакъл и да отсъди кой е по-добрия и кой трябва да вземе награда за управлението на страната. Така изпълненията ще бъдат гледани от най-верните им фенове – партийните ядра, а останалите ще са на море и за гъби, защото ще са крайно отблъснати. 

Какви са нагласите преди изборите в Сливен – там където сглобката не се сглоби, лявото се разби, "Възраждане" са някъде там, а за ДПС се чува само из планинските села и ромските махали.

За девет месеца срещите с медиите в града клонят към нула. Очакванията за нови лица в листите също клонят към нула. Може да има, но те ще са на неизбираеми места. 

Преди 9 месеца ГЕРБ-СДС заложи на бившия земеделски министър от правителството на Бойко Борисов Десислава Танева. Сега очакванията са, че пак тя ще оглави листата, а след нея отново ще се нареди досегашната депутатка Мария Белова.

За ПП-ДБ Татяна Султанова е сигурния първи в листата, за втори вероятно ще бъде номиниран настоящия областен управител Марин Христов.

В ДПС никога до самия край не е сигурно кой ще бъде водач. Възможно е сегашния депутат Хатидже Георгиева отново да бъде номинирана за първа в листата.

"Възраждане" също не се очаква да си смени лицето – Климент Шопов.

След като една зима централата на БСП Сливен остана заключена и без председател, заради скандалното напускане на общинското ръководство преди местните избори миналата година, ситуацията там не е в розово, макар и да има вече ново ръководство. Очакванията са листата да оглави отрасналия в партията настоящ депутат Деян Дечев.

Между тези личности се очертава да бъде и настоящата битка за парламент, но очакванията за новия парламент и бъдещото правителство също не са оптимистични. 




По публикацията работи: Златко Желев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна