Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Дойче банк" с най-голямата тримесечна печалба от 11 години

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Дойче банк" (Deutsche Bank) отчете най-високата си печалба от 11 години през първите три месеца на 2024 г., тъй като силната търговия с фиксиран доход и консултантски операции по сливания и придобивания увеличиха приходите в подразделението ѝ за инвестиционно банкиране, докато провизиите за лоши кредити отбелязаха спад, като в същото време водещата германска банка продължи да осъществява политиката си на съкращаване на разходите.

Най-големият кредитор в Германия отчете годишно увеличение на нетната си печалба, отнасяща се към акционерите, с 10% през периода януари - март до 1,275 милиарда евро спрямо същия период година по-рано, докато очакванията на анализаторите бях за печалба в размер на 1,2 млрд. евро.

Общите приходите на водещата кредитна институция се повишиха през първото тримесечие с 1% до 7,8 млрд. евро.

Инвестиционното поделение на банката регистрира увеличение на приходите с 13% до 3 млрд. евро, водено от повишение със 7% в търговията с фиксиран доход и ръст с цели 54% в инициирането и консултациите.

"Това тримесечие постигнахме двуцифрен ръст на печалбата и най-високата ни печалба за първото тримесечие от 2013 г. насам чрез дисциплинирано изпълнение на нашата стратегия Global Hausbank. Ние отново генерирахме солиден импулс на приходите в среда на нормализиране на лихвените проценти, благодарение на добре балансирания бизнес модел. Както беше обещано, ние изпълнихме целта си за разходите и сме решени да поддържаме с тази дисциплинираща политика", посочи главният изпълнителен директор на банката Кристиан Севинг.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна