Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ролан Гарос" ще започне с два корта с подвижни покриви

Амели Моресмо (вдясно) и Жил Моретон представиха новостите за турнира в Париж и олимпийските игри.
Снимка: Guillaume Amat /FFT

Турнирът от Големия шлем "Ролан Гарос" завърши обновяването си, тъй като комплексът в Париж се подготвя за домакинство, както на Откритото първенство на Франция по тенис, така и полуфиналите и финалите на боксовия турнир на олимпийските игри по-късно тази година.

Корт "Сюзан Ланглен" ще бъде вторият покрит на "Ролан Гарос", четири години след централния "Филип Шатрие", когато престижната тенис надпревара на клей започне на 26 май.

"Покривът на "Сюзан Ланглен" ще ни позволи, в случай на лошо време, да подслоним 25 хиляди души (на двата основни корта) и да провеждаме два мача вместо един. Освен това ще ни позволи малко повече гъвкавост при планирането на програмата", заяви турнирният директор Амели Моресмо на пресконференция днес.

Покривът се затваря за около 15 минути, според организаторите, които обявиха и реновацията на ресторанта за състезателите и съблекалните, които ще бъдат по-просторни.

"Това бе желание на организаторите на турнира, на федерацията - да можем да предложим повече пространства на тенисистите", каза Моресмо.

"Новостите ще са в полза на олимпийските и паралимпийските игри, но не са свързани с тези форуми", добави президентът на Френската федерация по тенис Жил Моретон.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна