Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Народът вижда зависимости, пачки, корупция... Какво искат хасковлии от партиите?

Предстоящите избори в Хасковския район се очертават като много оспорвани. ГЕРБ-СДС през последните години винаги е печелил първото място. Сега за повече от едни народен представител ще се бори "Възраждане". ДПС със сигурност ще има двама депутати. ПП-ДБ ще се опитат да затвърдят позициите си в региона, а БСП може да се окаже и без представителство в Народното събрание. На терена, според местната структура на ИТН, ще се яви и Слави Трифонов - като водач на листа. 

Ако се отчетат последните скандали с арестите на замесени в контрабандни канали на лица от Хасково, обвързани с хора от високите етажи на властта,  битката ще бъде яростна и компроматна. На заден план, като че ли остават евроизборите, а за Хасково предстои и още един вот на 23 юни - за общински съветници.

А областта е на най-ниското ниво по икономическо състояние. Разбитите пътища от години тормозят хората. Водата в повечето райони е с вредни показатели. Безработицата не расте,но населението намалява, като търси по-добър живот в големите градове или в чужбина. В Харманли не искат бежанци. Процъфтяват контрабандите канали, казината, частните паркинги и заведенията край границата. Тежка е задачата на кандидатите от Хасково. Какво ще обещават на народа, който вижда снимки с пачки, арестувани и разпитвани за корупция, канали с цигари и зависимости.

Ще дадат ли своя вот избирателите? Да чуем отговорите от репортажа на кореспондента ни Дора Атанасова:


По публикацията работи: Златко Желев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна