Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристиан Василев е на финала на олимпийската квалификация

Кристиан Василев
Снимка: Sportal.bg

Българинът Кристиан Василев се класира за финала на скиф на Европейската олимпийска квалификация по гребане в Сегед (Унгария). Василев спечели втория полуфинал и заслужи място във финалната фаза на пресявките за Париж 2024.

Василев измина дистанцията от 2000 метра за 7:14.17 минути, оставяйки зад себе си словенеца Исак Иван Звегедел, който завърши втори с 7:15.49 минути. Финалът в дисциплината ще се проведе в неделя, 28 април, от 12:45 часа българско време, а националът ще гони класиране в призовата тройка.

Олимпийската квалификация се провежда едновременно с европейското първенство по гребане за мъже и жени, където Десислава Ангелова и Емил Нейков си осигуриха участие съответно на финал и на полуфинали на скиф.

Ангелова, която има спечелена квота за Игрите в Париж, стигна до финал А в дисциплината, финиширайки на второ място в репешажа с 8:02.00 минути. Надпреварата за титлата предстои в неделя от 15:54 часа.

Нейков завърши на втора позиция във втория репешаж при мъжете с време 7:23.30 минути, изоставайки единствено от ирландеца Пол О'Донован, който спечели с 7:18.66 минути. И двамата продължават на полуфиналите, а българинът ще участва в първия в събота от 13:44 часа.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна