Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екатерина Стратиева: Тази година планираме да участваме във всички асфалтови рали от европейския шампионат

Екатерина Стратиева и Георги Аврамов
Снимка: Личен архив

Трикратната европейска шампионка Екатерина Стратиева се завръща в шампионата на Стария континент този сезон, като първото й участие ще е в рали “Канарски острови” . Стратиева и навигатор й Георги Аврамов вече на Островите и се подготвят за надпреварата. Тази година рали “Канарски острови” ще е за последно кръг от ERC, а от догодина влиза в календара на Световния рали шампионат.

"Тази година целта ни е да участваме във всички асфалтови ралита от календара на европейския шампионат, които са пет. В рали “Канарските острови” това е моето пето участие, а на Жоро e трето. Благодаря на нашите партньори, без които няма как да планираме и следваме тази програма. Щастлива съм от факта, че  спечелих доверието на Бетано и партньорството ни ще  продължи на друго ниво, в състезанията в ERC. Този сезон планираме и участия и в по-малки ралита в региона. Надявам се, че в България сезон също ще има”, сподели за БНР Екатерина Стратиева.
"Пристигнахме по-рано за да се аклиматизираме. Днес се занимавахме с подготовката на колата - облепване, настройки на седалки, окачване, спрямо нашите изисквания. Утре ще стартираме с първите километри с този автомобил и целия ден ще имаме тестове. Ще стартираме в надпреварата с Пежо под наем. То е същото като Опел Корса, така че не би трябвало да имам проблем с аклиматизирането в нея. По отношение на етапите - има доста пътища, които могат да направят доста конфигурации. Само един етап частично съвпада. Всички други са различни, от това, което съм карала до сега тук. Има такива, по които съм карала, но са обърнати в обратна посока. В сряда ще видим. Утре вечер след тестовете започва и опознаването на първия суперспециален етап. И той ще е нов за мен. Предвижда се да влезем в един стадион, доста е атрактивен и ще бъде предизвикателство. Тази година в надпреварата ще участваме три жени. Ще се стремя да водя в състезанието. Няма да е лесно. Тук времето много бързо се сменя. Всичко е късмет, кога ще те хване дъжда, къде ще те хване и за колко време. Ще дадем всичко от себе си за да направим максимално добри резултати.", сподели още Стратиева.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна