Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болярите не са безразлични, но не очакват промени. Не харесват и сглобката

С болярски аристократизъм, но без надежда за промяна великотърновци очакват изборите 2 в 1. Не харесват сглобката, която на местно ниво така и не се случи, и все още нямат решение една или две бюлетини да пуснат.

Четвърти многомандатен избирателен район Велико Търново има своята реална тежест при избора на 17-те български депутати в Европейския парламент, а в българския изпраща 8 народни представители.

Старата ни столица няма местно лице в европарламента, като изключим Ева Майдел, чиито корени са от горнооряховското село Драганово. В 49-ото Народно събрание по двама депутати имат коалициите ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната" – "Демократична България" и по един "БСП за България", ДПС, "Възраждане" и с остатъците свой депутат излъчи и "Има такъв народ". 

На 9 юни великтърновци не очакват промени, но не са безразлични. В нерадостната политическа и икономическа реалност и на прага на избори две в едно великотърновци не губят чувството си за оптимизъм, болярски аристократизъм и хумор.

А магистралата между Русе и Велико Търново, магистрала "Хемус", узаконяването на незаконните от над 15 години 31 км в северната страна на Прохода на републиката, отварянето на летище "Горна Оряховица" за граждански полети, трети мост над Дунав при Свищов си остават надежда за неясното бъдеще след деветоюнските избори.

За предизборните нагласи и възможно ли е пренареждане в старата ни столица е репортажът на кореспондента ни Здравка Маслянкова.


По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна