Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Яник Синер напусна турнира в Мадрид заради контузия

Яник Синер
Снимка: БТА

Световният номер 2 в тениса Яник Синер има "все по-силни болки" в областта на дясното бедро и бе принуден да се откаже от участие на четвъртфиналите на турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид, предаде АФП. Така канадецът Феликс Оже Алиасим, който е под номер 35 в света, се класира без игра за полуфиналите.

"Яник Синер се отказа от участие заради контузия на дясното бедро", написаха организаторите на турнира в Испания.

Така след отпадането на Карлос Алкарас по-рано през деня, който загуби от руснака Андрей Рубльов, турнирът се раздели с двамата водачи в схемата.

"Бедрото ме притеснява през цялата седмица, а болките станаха все по-силни", обясни италианецът в социалните мрежи. "След медицинска консултация решихме да не играя, за да не се влошат нещата", добави Синер.

"Ще премина медицински прегледи в следващите дни и ще следвам съветите, за да се възстановя", уточни той.

Яник Синер беше човекът във форма от началото на сезона, като има 28 победи и едва 2 загуби през 2024.

Ако състоянието му позволи, той е очакван на турнира в Рим през следващата седмица за последния "Мастърс" преди началото на "Ролан Гарос".

22-годишният Синер спечели Откритото първенство на Австралия в началото на годината, като след това вдигна и титлите в Ротердам и на "Мастърс" в Маями. Той започна сезона си на клей, като загуби на полуфинал в Монте Карло от Стефанос Циципас (Гърция).

Оже-Алиасим се класира по този начин за първия си полуфинал на "Мастърс" от Париж през 2022. За място във финала той ще играе с подебителя от мача между руснака Даниил Медведев (№4) и чеха Иржи Лехечка, който отстрани Рафаел Надал. 


По публикацията работи: Антони Йорданов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна