Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българин си тръгва от Малта, след като стана шампион с кошмар на Левски

Юлиян Ненов
Снимка: личен архив

Българският футболист Юлиян Ненов напуска Хамрун, с който преди десетина дни стана шампион на Малта. Именно Хамрун се превърна в кошмар за Левски преди две години, когато го отстрани от европейските клубни турнири.

"Червено-черните" бяха наградени официално в събота (4 май) след домакинското равенство 1:1 срещу Хибърниън в последния кръг от сезона, като актив с 62 точки те завършиха на 5 точки пред основния си конкурент Флориана.

Ненов взе участие в 14 срещи от надпреварата, в които записа гол и асистенция, с което помогна на тима да защити титлата си от миналия сезон и да триумфира за общо десети път в първенството.

29-годишният българин имаше опция за подновяване на договора си за още един сезон, но ръководството на отбора взе решение за намаляване на бюджета, а предложените нови финансови условия не удовлетворяват крилото и той става свободен агент.

Два малтийски клуба вече са се свързали с Ненов , но бившият младежки национал на България ще изчака и други оферти преди да прецени къде да продължи кариерата си.

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна