Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обявиха промените в ЦСКА София

Филип Филипов и Стоян Орманджиев ще бъдат двамата изпълнителни директори на ЦСКА София
Снимка: sportal.bg

Изпълнителните директори на ЦСКА Филип Филипов и Стоян Орманджиев запазват позициите си в клуба. Двамата дадоха пресконференция, на която разясниха подробности след смяната на собствеността. Както е известно, Гриша Ганчев и синът му Данаил предоставиха безвъзмездно акциите си на фондация „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“. Филип Филипов ще отговаря за спортно-техническата част, докато Орманджииев ще се занимава основно с административните дела в клуба. 

"Със Стоян Орманджиев ще продължим да си изпълняваме задълженията като изпълнителни директори. Ще има промени в спортно-техническата част. Искаме ЦСКА да има своя футболна философия - да играе атакуващ, доминиращ футбол. Това ще бъде изискване към треньора на отбора. Ще се работи по-плавно и последователно в селекцията. Ще има стратегия. Няма да се изсипват милиони за нови играчи. Старши треньорът ще има голяма роля в селекцията. Ще има и скаутско звено, което ще филтрира набелязаните играчи", заяви Филип Филипов.

"Благодаря на семейство Ганчеви за това, което направиха последните години. Те свършиха голям обем от работа. Всичките акции ще бъдат във фондацията, участието на Христо Стоичков се запазва", каза Стоян Орманджиев. Той коментира и реконструкцията на стадион „Българска армия“.

„Ние сме наясно каква е ситуацията. Искам да успокоя цялата общност, че стадионът ще бъде построен. Наясно сме какви са административните пречки досега, имаме недоброжелател, знаете кой е. Имаме решение в наша полза, той се бави по неведоми за нас причини. Той е незаинтересована страна в случая, а заинтересовани сме ние и държавата в случая. Надяваме се, че съдът ще вземе нужните мерки и ние да си работим спокойно. Имайте предвид, че към момента са внесени 7 милиона и малко, а още този месец ще се внесе разликата до 28 милиона“, каза Стоян Орманджиев.

"Досега акциите бяха разделени 40 на 40 с участие на Христо Стоичков. Към днешна дата всички акции ще бъдат във "Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука" и участието на Христо Стоичков се запазва“, допълни Орманджиев. Той коментира и ситуацията с изтичащи договори на футболисти, както и налагането на юноши на „армейците“ в мъжкия отбор.
„Говорено е с всички футболисти с изтичащи договори и ще кажа имена, няма проблем - Бусато, Кох, Махмутович, Турицов и дори с Каранга и Асприля - с всички тях е проведен разговор за тяхното бъдеще и всеки е склонен да си помисли дали неговото бъдеще е свързано с ЦСКА. Ще преценим къде трябва да се допълни. Имаше футболисти, с които като говорихме за подновяване на договор им се насълзиха очите. Конкретен чужденец, на 33 години вратар“, обясни Орманджиев.

Стамен Белчев ще остане начело на ЦСКА, ако класира отбора за Лига Европа, обяви Филип Филипов. При назначаването му е получил тази цел, и ако я изпълни, ще получи нов договор. За да остане възможен този вариант ще трябва задължително Лудогорец да спечели Купата на България. Във финалната среща на 15 май, разградчани се изправят срещу Ботев Пловдив.

„Стамен Белчев има поставена цел. Ако той постигне целта, която му е поставена, няма проблем да остане. Той е добър треньор. Целта е класиране в Лига Европа. Беше възможно, когато беше назначен за треньор. Към него може да имаме респект, защото пое отбора в сложна ситуация. Сега имаме дисбаланс в отбора. На едни позиции имаме напрупване, а на други дефицит. Това искаме да поправим. Първата ни стъпка ще е да имаме балансиран отбор“, разясни Филип Филипов.




По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна