Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Боряна Калейн ще пропусне ДП по художествена гимнастика

Боряна Калейн
Снимка: БФХГ - Анна Недкова

Боряна Калейн ще пропусне държавното първенство по художествена гимнастика, категория "Елит". Решението е взето от  треньорския щаб на националния отбор (индивидуално - жени) и е съобразено с  тежката програма на гимнастичката и предстоящото й участие на европейското първенство в Будапеща в края на месеца.

Нейното място ще бъде заето от Пресияна Асенова, която е първа резерва от квалификацията, която се проведе в Бургас в края на миналия месец. Асенова е съотборничка на Боряна Калейн в клуб  Левски - Триадица. 

"По преценка на щаба, Боряна Калейн няма да вземе участие в Държавно първенство категория "Елит" (индивидуално) този уикенд. На грацията ѝ предстои участие след две седмици на европейското първенство в Будапеща и с оглед на тежката програма, която ѝ предстои от треньорския екип, решиха да вземе почивка преди предстоящите състезания. На мястото на Калейн по регламент влиза първата резерва от квалификацията във възраст "жени" - Пресияна Асенова също от клуб Левски-Триадица", написаха в официалната страница на БФХГ в социалните мрежи.

По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна