Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата в Барселона прекратява дело за данъчни измами срещу Шакира

Шакира
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Испанската прокуратура съобщи, че иска да прекрати дело за данъчни измами срещу певицата Шакира. Това става месеци след започването на процедури срещу колумбийската суперзвезда за неплатени данъци в размер 6,6 млн. евро, предаде АФП.

"Прокуратурата в Барселона е поискала делото срещу Шакира да бъде прекратено…за финансовата 2018 г." заради "недостатъчни доказателства", се казва в съобщението.

Прокуратурата започна процедурата срещу латино поп кралицата през юли, обвинявайки я, че използва мрежа от компании, някои от тях офшорни, да укрие данъци в размер на 6,6 млн. евро през 2018 г.

Месец по-късно певицата плати 6,6, млн., за да сложи край на дълга си, каза нейният агент пред АФП.

През ноември певицата сключи сделка с прокуратурата в последния момент, за да избегне друг процес за данъчни измами, включващи доходите ѝ през 2012-2014 г.

Прокуратурата я бе обвинила, че е ощетила испанската държава с 14,5 млн. евро, което тя отрече, заявявайки, че се е преместила в Испания за постоянно едва през 2015 г.

Като част от сделката тя се съгласи да плати глоба от 7,3 млн. евро – 50% от неплатените данъци, заедно с 432 000 евро глоба – близо 7,8 млн. евро общо.

Сега 47-годишната певица живее в Маями, където се премести през април 2023 г. заедно с двамата си сина след тежка раздяла с футболната звезда Жерар Пике.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна