Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кой ще играе финал в Лига Европа става ясно днес

Лига Европа
Снимка: UEFA

Два мача от реваншите на полуфиналите на футболния турнир Лига Европа ще се изиграят тази вечер. Съперници в тях ще са: Байер - Рома и Марсилия - Аталанта. Срещите започват в 22 часа.
В двубоя в Леверкузен местният Байер ще се изправи срещу Рома, след като преди седмица си тръгна от “Олимпико” с комфортен аванс от 2:0. Съставът на Чаби Алонсо ще се стреми не само към рекорден 49-и пореден мач без загуба през сезона, но и към следващата стъпка по пътя към мечтания требъл. Не бива да се забравя и възможността за отмъщение, тъй като преди година именно “вълците” отстраниха “аспирините” точно в полуфиналната фаза след 1:0 в Италия и 0:0 в Германия. От друга страна, Даниеле Де Роси и неговите играчи са убедени, че все още нищо не е загубено и имат силите да направят голям обрат, който да ги прати на финала в Дъблин на 22 май.

В мача в Бергамо ситуацията е по-различна, тъй като преди седмица Марсилия и Аталанта завършиха наравно 1:1 на “Велодром”. Италианските домакини ще се постараят да затвърдят ролята си на лек фаворит в сблъсъка, вдъхновени от отстраняването на Ливърпул в предишната фаза на турнира и чудесната форма на голмайстора си Джанлука Скамака, който има 10 попадения в последните си 12 мача. Междувременно, гостите от Франция ще разчитат на факта, че имат по-големи успехи в евротурнирите в исторически план в сравнение със своя опонент, който ще преследва първия си финал в състезанията под егидата на УЕФА.

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени