Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анди Родик разказа пред фенове как се е борил с рак в устните

Анди Родик
Снимка: БТА

Някогашният лидер в мъжкия професионален тенис Анди Родик съобщи, че е отстранил раков тумор от устните си. Американецът разказа пред феновете за продължаващата си борба с рака на кожата по време на тазседмичния епизод на неговия подкаст "Served“.

"Страдах от различни типове рак на кожата от момента, в който спрях да играя", заяви шампионът от Откритото първенство на САЩ от 2003-а година.

Родик, който прeкрати кариерата си в Про-Тура през 2012-а, имаше тумор в устните. Проблемът беше отстранен "преди пет или шест години", каза той и добави, че здравословни грижи в тази част от тялото ще го съпътстват до края на живота му.

"Никога досега не съм говорил за това. Стяга ме, някак си. Мисля, че това ще бъде една скрита опасност до края на живота ми. Няма да се оплаквам и да хленча "горкият аз". Но е факт. Всичко е добре сега, но хора – използвайте слънчезащитни кремове", добави Анди Родик.

Американецът свързва проблемите си с многото часове, в които е бил изложен на слънце, докато играе тенис, и призова родителите да мажат децата си със слънцезащитни продукти, особено когато играят тенис.


По публикацията работи: Антони Йорданов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна