Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мецосопраното Клементин Марген: Точно сега изпълнявам всички роли, за които съм мечтала

Снимка: личен архив

Смятана за едно от водещите мецосопрани на своето поколение, френската изпълнителка Клементин Марген печели международно признание в театри като Метрополитън, Националната опера в Париж, Дойче опер Берлин, Баварската държавна опера, Театро Колон и много други. Малко след като завършва Парижката консерватория, Клементин е отличена с Revelation Classique Adami(2009) и Revelation Lyrique на конкурса Victoires de la Musique (2011) и получава специалната награда на журито на международния конкурс в Марманд. Впоследствие се присъединява към ансамбъла на Дойче опер Берлин, където прави първите си изпълнения на Кармен – роля, която ѝ носи успех и популярност и от оперните сцени в Ню Йорк, Мюнхен, Рим, Неапол, Вашингтон, Далас и Торонто.

На 31 май 2024 г. от 19.30 часа в зала "България" Клементин ще дебютира на българска сцена.Тя ще пристигне по покана на Соня Йончева, за да изнесе рецитала "Париж и нощта" в съпровод на пианистката Сара Марген.В момента се провежда Великденска промоция за всички категории билети. С промокод EASTER24 в сайта на Ивентим можете да получите 30% отстъпка. Кампанията е валидна до 15 май.


За коя роля мечтаете сега?

Клементин Мартен: Аз съм голяма късметлийка, че изпълнявам всички роли, за които съм мечтала, всички на Верди – Азучена, Еболи, Амнерис. Започнах да мисля за Вагнер, когато гласът ми започна да се развива, но ще видим. Усещам се в моята "мечтана зона", а тя е че точно сега пея всички думи, които трябва да изпея.И това са всички думи, които са перфектни за моя глас. С право изчаках доста време, за да изпълня тези роли. Защото един такъв драматичен репертоар изисква да си силен, за да го поддържаш и дори е опасно, ако го направиш твърде рано. Сега имам чувството, че звездите се наредиха и това съм аз. Наистина се наслаждавам, че изпълнявам тези героини.

Чуйте разговора на Антония Барулова с Клементин Марген в звуковия файл.


По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени