Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никола Йокич наниза 40 точки за успеха на Денвър в НБА

Йокич (с топката) завърши с "дабъл-дабъл" срещу Минесота.
Снимка: БТА

Избраният за трети път за най-стойностен играч (MVP) през редовния сезон в Националната баскетболна асоциация Никола Йокич реализира 40 точки за успеха на Денвър Нъгетс над Минесота Тимбъруулвс със 112:97. Така шампионите от Денвър вече водят с 3-2 в серията и са само на един успех от класиране за финала в Западната конференция на НБА.

Сърбинът Йокич добави още 13 асистенции и седем борби. Аарън Гордън се отчете с 18 точки и 10 борби, а Джамал Мъри помогна с 16 точки.

Карл-Антъни Таунс поведе тима на Минесота с 23 точки, френският център Рюди Гобер помогна с 18. Сега Минесота е длъжен да постигне победа в собствената си зала "Таргет Сентър" в четвъртък, за да прати серията в седми мач в Денвър.

Джейлън Брънсън отбеляза 44 точки при победата на Ню Йорк Никс над Индиана Пейсърс със 121:91 в петия мач между двата отбора. Тимът от Ню Йорк води в серията с 3-2 и също има нужда от още един успех за крайната победа.

Никс загубиха третия и четвъртия мач в Индианаполис, на сега взе важен аванс в двубоя. Шестият мач между двата тима е в петък.

Брънсън вкара поне 40 точки за пети път от 11 мача в плейофите през тази пролет. Той добави 7 асистенции и 4 спечелени борби за 43 минути на паркета.

Джош Харт помогна за победата с 18 точки и 11 борби, а Айсая Харнещайн се отчете със 17 борби. Алек Бъркс се включи с 18 точки от пейката, а Майлс Макбрайд добави 17 за тима от Ню Йорк.

Паскал Сиакам завърши с 22 точки и 8 борби за Индиана, докато Майлс Търнън приключи с 16 точки. Тайръз Холибъртън бе ограничен само до 13 точки с 5 успешни стрелби от 9 опита. Андрю Намбхард отбеляза 11 точки.



По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна