Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ювентус спечели Купата на Италия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ювентус спечели Купата на Италия за 15-ти път в историята си, след като победи на финала на „Олимпико“ Аталанта с 1:0.

Душан Влахович вкара единствения гол в срещата още в 4-ата минута, а през втората част негово попадение беше отменено заради засада. Двата отбора удариха и по една греда.

“Ювентус спечели и нищо друго няма значение“, заяви треньорът на Юве Масимилиано Алегри след финала. „Много се радвам за момчетата, те направиха клуба, феновете и мен щастливи. Победата никога не е лесна, но тя е в ДНК-то на Ювентус, така че ако не тренирам отбора през следващия сезон, ще оставя след себе си силен отбор.

Клубът скоро ще вземе решение за моето бъдеще. Спечелването на Купата на Италия е отборен успех. Не беше лесно. Когато си в голям клуб е нормално да те критикуват. Предстоящите три месеца са важни за развитието на момчетата и за това, което ще се случва в Ювентус в бъдеще”, каза още Алегри.

Наставникът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини коментира: “Играхме срещу силен противник, който бързо поведе и се защитаваше много добре. Мисля, че Аталанта също игра добре, имахме инициативата дълго време, но не можахме да създадем много положения за гол, като все пак имахме шансове да обърнем ситуацията. Не сме доволни от загубата, но не сме толкова разочаровани от представянето си. Това е малка загуба и естествено ще се говори за нас, но ние имаме важни цели, които все още трябва да бъдат постигнати в Серия “А” и Лига Европа”.


По публикацията работи: Христо Денев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна