Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зверев спечели турнира по тенис в Рим

Александър Зверев спечели турнира по тенис в Рим
Снимка: БГНЕС

Александър Зверев триумфира на тенис турнира от сериите Мастърс 1000 в Рим, след като се наложи над Николас Джари с 6:4, 7:5 за около час и 45 минути игра.

Германецът показа голямо търпение и хладнокръвие в ключовите моменти, за да се поздрави с крайната победа, като реализира по един пробив и в двата сета. Третият поставен в схемата на надпреварата изигра много силен мач на сервис, като завърши с шест аса, една двойна грешка и загуби само две точки при вкаран първи сервис и три на второ подаване. Зверев не даде нито една точка за пробив пред чилийския си опонент.

За петия в световната ранглиста това е втора титла от Вечния град след тази през 2017, когато той се справи със световния номер 1 и шесткратен победител от турнира Новак Джокович. За Зверев това е първа титла през сезона и общо 22-а в кариерата, при 11 загубени финала. За последно германският тенисист бе печелил турнир от Мастърс 1000 преди около три години - в Синсинати през 2021.

Съперникът му във финала Джари остава с три трофея в колекцията си - последният от тях дойде през май миналата година в Женева, когато южноамериканецът надви първата ни ракета Григор Димитров.
По публикацията работи: Георги Димитров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна