Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спад на акциите на JPMorgan с 4%, след като шефът на банката намекна за пенсиониране

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор JPMorgan Chase
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Акциите на водещата американска банка JPMorgan Chase & Co. поевтиняха с близо 4% по време на търговията на "Уолстрийт", след като нейният главен изпълнителен директор Джейми Даймън сподели, че графикът за напускането на поста се е променил, което е сигнал, че той може да се пенсионира след по-малко от пет години.

"Все още имам енергията, която винаги съм имал. Мисля, че когато не мога да облека фланелката или нещо друго, трябва да напусна", каза Даймън по време на годишната среща на инвеститорите. 68-годишният банкер и бизнесмен е главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase от 2006 г.

През първото тримесечие на фискалната 2024 г. приходите на банката се увеличиха с 9% на годишна база, достигайки 41,9 млрд. долара, като печалбата за една акция скочи с 8% до 4,4 долара.

Графика на JPMorgan Chase ( долари за акция)

Даймън също така отбеляза, че JPMorgan ще спечели повече приходи от високите лихви в САЩ въпреки несигурността, надвиснала над икономиката.

Най-големият кредитор в САЩ повиши прогнозата си за нетния доход от лихви или разликата между това, което прави от заеми и изплащания от депозити, до 91 млр. долара, с изключение на пазарното си подразделение - над предишна прогноза от 89 милиарда долара, направена през април.

"Аз съм предпазлив песимист", каза главният изпълнителен директор Джейми Даймън, цитирайки геополитическото напрежение и други рискове, визирайки по-специално инфлацията, която ще бъде по-нестабилна от това, което се очакваше.



По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна