Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черноморец поведе на Спартак (Плевен) за бронза в баскетбола

Черноморец победи Спартак (Плевен) с 92:81 т.
Снимка: Архив / Снимка: БТА

Отборът на Черноморец се наложи над Спартак (Плевен) с 92:81 (24:20, 26:16, 25:21, 17:24) като домакин в зала „Бойчо Брънзов“ в Бургас в първа среща от плейофа за третото място в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) и поведе с 1:0 в серията, в която се играе до две победи от три възможни срещи. Вторият двубой предстои на 24 май в Плевен, а евентуален трети – на 27 май отново в Бургас.

Двубоят в зала „Бойчо Брънзов“ бе повторение на сблъсъка за Купата на България тази година, в който надделя Черноморец.

След сравнително равностойна първа четвърт, домакините овладяха мача и контролираха събитията на терена до самия край. Те имаха 4 точки аванс след 10 минути игра, а до почивката поведоха с 50:36.

В третата четвърт Черноморец се откъсна с 28 точки преднина, фиксирана след два наказателни удари на Ладариен Грифин за 65:37. Спартак Плевен свали разликата под 20 точки в края на периода при 75:57, а в последната част успя да се доближи още малко, но без да застраши водачеството на бургазлии.

Домакините имаха сериозно предимство в подкошието, овладявайки 56 борби срещу 36 за плевенчани.

Милен Захариев бе най-резултатен за Черноморец и оформи „дабъл-дабъл“ от 28 точки и 15 борби, а добави и 6 асистенции. С „дабъл-дабъл“ завършиха още Ладариен Грифин – 20 точки и 10 борби и Андрей Иванов – 12 точки и 10 борби. Христо Захариев и Евгени Хаджирусев бяха в състава на бугазлии, но не се появиха на терена, а Тони Троша, Виктор Онудиуе и Шон Смит, който е наказан, не бяха в групата за мача.

За Спартак Плевен, който бе само с осем състезатели за гостуването в Бургас, Джулиен Люис реализира 17 точки и 8 борби. Ивко Ивков се отчете с 14 точки и 5 борби, а Родни Първис добави 11 точки и 4 борби. Срещата пропуснаха Станимир Маринов, Цветомир Чернокожев и Талиб Занна.


По публикацията работи: Антони Йорданов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна